Hoppa till innehållet
Header Balkonginglasning Faber Ae00002306

Fem fördelar med inglasade balkonger

26 november, 2020

Det finns många fördelar med att skaffa en inglasad balkong. Förutom att glaset skyddar mot väder och vind får du också tillgång till en väderskyddad yta som förlänger sommaren, ökat värde på fastigheten och en mer behaglig ljudnivå.

Brf Kungsholm Huskvarna

1. Sitta ute – året runt

En inglasad balkong låter dig njuta av din balkong året runt, oavsett väder. Med en inglasning förlänger du balkongsäsongen och ger ökat skydd för dig, dina balkongmöbler och inredning från regn, vind och smuts. En balkonginglasning ökar trivseln och ger dig tillgång till ett trevligt extra utrymme som kan användas året runt.

2. Mindre buller och oljud

Med en inglasade balkong minskas ljud och buller utifrån och du får en mer behaglig ljudnivå, även inne i lägenheten. En balkonginglasning passar därför alla, särskilt om man bor i ett trafikerat område.

3. Värdeökning av fastigheten

För bostadsrättsföreningar är inglasade balkonger en långsiktig god investering då mindre tid och pengar behöver läggas på underhåll och renovering av balkonger samt uppdatering av dörrar och fönster. Husfasaden skyddas av den inglasande balkongen vilket kräver mindre underhåll. Därför ökar balkonginglasningar värdet på fastigheten.

4. Lägre uppvärmningskostnader

Om du vill minska din energiförbrukning är en inglasad balkong en bra idé. En balkonginglasning bidrar till lägre uppvärmningskostnader och en energibesparing på upp till cirka tio procent, tack vare glasets isolerande effekt. Därför är en balkonginglasning en miljövänlig lösning.

5. Estetiskt tilltalande

En fasad med inglasade, moderna balkonger ger ett estetiskt tilltalande intryck och även en känsla av trivsel. För betraktaren blir hela huset därmed en tilltalande plats.

 

Vill du veta mer om Hogstad Aluminiums balkonginglasningar? Läs mer här. 

arrow-icon