Hoppa till innehållet
Header Balkonginglasning Faber Ae00002306

Våningshög balkonginglasning sätter guldkant på Brf Fjädermoln

12 maj, 2020

Hogstad Aluminium AB blev det självklara valet av samarbetspartner när Hökerum Bygg AB skulle bygga 140 bostadsrättslägenheter åt Egnahemsbolaget. Mikael Andersson, inköpare på Hökerum, vet av lång erfarenhet att Hogstad är en pålitlig samarbetspartner och fastnade för företagets nya inglasningssystem Access.

I bostadsområdet Länsmansgården råder harmoni mellan stad och natur med bara 20 minuter in till centrala Göteborg och närhet till friluftsområdet Svarte Mosse. Här bygger Hökerum Bygg AB 140 nya bostadsrättslägenheter åt Egnahemsbolaget. Egnahemsbolaget ville erbjuda en våningshög inglasning av balkongen som tillval i projektet. För Mikael Andersson, inköpare på Hökerum Bygg AB i Ulricehamn, föll valet av balkongleverantör på en långvarig och pålitlig samarbetspartner: Hogstad Aluminium AB och företagets helt nya balkonginglasningen Access.

– Hökerum Bygg har samarbetat med Hogstad Aluminium i flera år när det gäller balkongräcken och inglasningar. Därför var valet ganska enkelt att vända sig till Hogstad för att ta reda på om de kunde hjälpa till och lösa våra behov. Vi var ute efter en bra produkt till ett bra pris, säger Mikael.

Access: hög kvalitet till ett bra pris

Balkonginglasningen Access, en av Hogstads senaste produktnyheter, mötte Mikaels krav på både hög kvalitet och bra pris.

– Att Hogstad Aluminium dessutom levererar både balkongräcken och balkonginglasning gör att vi bara har haft en balkongentreprenör genom hela kedjan, vilket gör projektet väldigt smidigt för oss, fortsätter Mikael.

De välplanerade och ljusa bostadsrätterna i Länsmansgården präglas av närhet till naturen. Alla lägenheter har generösa balkonger eller uteplatser, och eftersom de är rejält tilltagna fungerar de som ett extra sällskapsutrymme. De boende kan välja att glasa in sin balkong med Access, en våningshög inglasning som kan öppnas helt eller delvis för att skapa rymd och en känsla av frihet. Access har inte heller några vertikala aluminiumprofiler som stör utsikten.

Stort intresse för balkonginglasning

Trots att projektet är i ett tidigt skede har intresset för inglasade balkonger varit stort bland de som ska bo i lägenheterna.

– Än så länge har vi sett ett stort intresse för att glasa in balkongerna. Det blir ett mervärde för de boende och intrycket av fastigheten förstärks samtidigt som inglasningen stärker byggnaden. Vi hoppas att vi kan locka fler personer att välja en inglasning som tillval när de ser hur fint det blir nu när inglasningen för projektets visningslägenhet är monterad, säger Mikael.

Projektet är ett kvitto på ännu ett lyckat samarbete mellan Hökerum Bygg och Hogstad Aluminium AB.

– Självklart spelar priset roll, men framför allt är det viktigt för oss med en samarbetspartner som finns med i hela kedjan och som vi vet att vi kan lita på. Helheten måste fungera och det tycker vi verkligen att det gör med Hogstad, avslutar Mikael.

Lägenheterna i Länsmansgården beräknas vara färdiga för inflyttning under våren/sommaren 2021.

arrow-icon